Huis kopen met hulp van je ouders: de mogelijkheden - Adema Assurantiën Zelfstandig adviseur van RegioBank
Adema Assurantiën en RegioBank Groningen (Hoogkerk) is een onafhankelijk adviseur. U kunt bij ons terecht voor verzekeringen, hypotheek, belastingaangifte, betaalrekening, spaarrekening, zilvervloot
Hypotheek, garant staan ouders, familiehypotheek
11236
post-template-default,single,single-post,postid-11236,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
familiehypotheek, schenking, garant staan, meetekenen

Huis kopen met hulp van je ouders: de mogelijkheden

  |   Hypotheek

De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Hierdoor is het met name voor starters lastiger geworden om een huis te kopen. Met hulp van je ouders is het wellicht wel mogelijk om het huis van je dromen te kopen. In dit artikel staan de mogelijkheden.

 

1. Meetekenen ouders

Dit wordt ook wel garant staan door de ouders genoemd. Dit is nog maar bij een beperkt aantal hypotheekverstrekkers mogelijk. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat je aannemelijk kunt maken dat je inkomen gaat groeien, zodat je in de toekomst de hypotheek zelf kunt betalen. Doordat je ouders garant staan worden zij ook voor de volledige lening aansprakelijk. Op het moment dat je genoeg verdient om de hypotheek zelf te betalen komt de hypotheek volledig op jouw naam te staan.

 

2. Familiehypotheek

Met de familiehypotheek sluit je een hypotheek af bij je ouders. Dit kan voor de volledige koopsom of voor een gedeelte. Het restant kun je lenen bij een reguliere hypotheekverstrekker. Een van de belangrijkste voordelen van deze constructie is dat je een duurder huis kunt kopen. Door een overeenkomst met je ouders te sluiten, telt het bedrag van de familiehypotheek niet mee in de toetsing van banken. Hierdoor wordt de maximale koopsom het bedrag van de familiehypotheek plus wat je maximaal bij de bank kunt lenen.

familiehypotheek

 

 

3. Schenking

Ouders mogen voor de aankoop van een woning € 103.643,-  (2020) belastingvrij schenken. Dit kan tot je 40ste verjaardag, of als je een partner hebt die jonger is dan 40. Deze schenking mag ook periodiek worden uitgekeerd, dus bijvoorbeeld uitgesmeerd over 3 jaar.

 

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden in een gratis oriëntatiegesprek. 

 

Ik wil graag een gratis hypotheekgesprek