Na 1 juli kunt u minder lenen bij aankoop woning - Adema Assurantiën Zelfstandig adviseur van RegioBank
lagere hypotheek, hypotheeknormen, hypotheekadviseur Groningen, Regiobank, onafhankelijk, NHG, lage hypotheekrente
lagere hypotheek, hypotheeknormen, hypotheekadviseur Groningen, regiobank, onafhankelijk, NHG
8033
post-template-default,single,single-post,postid-8033,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Na 1 juli kunt u minder lenen bij aankoop woning

  |   Hypotheek, Nieuws

Op 1 juli worden twee belangrijke verandering doorgevoerd: een aanscherping van de hypotheeknormen en een verlaging van de NHG grens. Hierdoor wordt uw maximale hypotheek al snel € 20.000,- tot € 30.000,- kleiner.

 

Strengere hypotheeknormen

Vanaf 1 juli worden de hypotheeknormen aangescherpt. Bij een hypotheek met een rente lager dan 5%, worden de normen strenger. In de praktijk betekent dit, dat in veel gevallen € 20.000 tot € 30.000 minder kan worden geleend. Dit geldt zowel voor nieuwe hypotheken als het oversluiten van een bestaande hypotheek.

 

Maximale_hypotheek_1_juli

 

Lagere NHG

De regels voor een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) worden eveneens aangescherpt. Tot 1 juli kunt u bij de aankoop van een woning tot € 250.000,-  nog profiteren van de rentekorting en extra zekerheid die gepaard gaan met de NHG. Na 1 juli geldt dit alleen nog voor woningen met een lagere koopsom.

 

Grens nationale hypotheek garantie, NHG, hypotheek, maximale woning, Groningen,

 

Profiteren tot 1 juli

Om nog te profiteren van de huidige NHG-grens van € 265.000,- en de soepele hypotheeknormen, moet de hypotheekofferte voor 1 juli 2015 zijn uitgegeven door de bank. De datum van ondertekening van de offerte is niet van belang.

 

De actuele hypotheekrente tarieven

hypotheekrente regiobank Groningen Hoogkerk hypotheekadviseur NHG

 

Klik Actuele hypotheekrente tarieven 11 juni 2015 voor de actuele hypotheekrente tarieven van de overige hypotheekverstrekkers waarmee wij samenwerken.

Ja, ik wil graag een afspraak maken

 

* Rentewijzigingen voorbehouden. Alle tarieven, inclusief eventuele kortingen en opslagen, gelden bij een nieuwe hypotheek en bij het verlengen van een bestaande hypotheek. Bij hypotheken zonder NHG betaalt u een opslag op deze rentetarieven.