Hypotheek bij duurzaamste bank - Adema Assurantiën Zelfstandig adviseur van RegioBank
Adema Assurantiën en RegioBank Groningen (Hoogkerk) is een onafhankelijk adviseur. U kunt bij ons terecht voor verzekeringen, hypotheek, belastingaangifte, betaalrekening, spaarrekening, zilvervloot
Duurzaam, duurzame, hypotheek, verantwoord, bank, groen, groene, ASN, RegioBank, Volksbank
11265
post-template-default,single,single-post,postid-11265,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Hypotheek bij duurzaamste bank

  |   Hypotheek

RegioBank is de persoonlijke bank in de buurt, maar wat niet veel mensen weten is dat RegioBank ook de meest duurzame bank van Nederland is. Eind 2019 werd RegioBank, samen met de drie andere Volksbank merken (ASN Bank, SNS en BLG Wonen), door de Eerlijke Bankenwijzer uitgeroepen tot duurzaamste bank van Nederland.

 

Het duurzaamheidsbeleid van RegioBank

Sinds 2017 geldt het strakke ASN duurzaamheidsbeleid voor de hele Volksbank en dus ook voor RegioBank. Dat betekent dat alle investeringen worden getoetst op onder andere biodiversiteit, klimaat en mensenrechten. Dit geldt zowel voor bedrijven als landen. Op die manier zorgt RegioBank ervoor dat uw spaargeld verantwoord wordt geïnvesteerd. RegioBank koopt bijvoorbeeld alleen staatsobligaties van landen die de mensenrechten respecteren en die actief bijdragen aan bescherming van het klimaat.  

 

 

 

duurzame hypotheek

 ‘RegioBank belegt alleen in duurzame energie en niet in fossiele brandstoffen.’

 

 

 

Wat is de Eerlijke Bankenwijzer?

De Eerlijke Bankenwijzer is een initiatief van FNV, Oxfam Novib, Amnesty International, Milieudefensie, PAX en World Animal Protection. Sinds 2009 beoordelen ze de grote Nederlandse banken elke twee jaar op hoe ze omgaan met duurzaamheidsthema’s. De scores van de Eerlijke Bankenwijzer zijn openbaar, zodat consumenten kunnen zien hoe hun bank het doet en om de concurrentie onder de banken op het gebied van duurzaamheid te stimuleren.   

 

RegioBank hypotheek

Dat RegioBank duurzaamheid belangrijk vindt zie je terug in de voorwaarden van de RegioBank hypotheek. Zo kun je bij het afsluiten van een RegioBank hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) gebruik maken van het Energiebespaarbudget. Hiermee reserveer je  alvast extra geld voor het groener en comfortabeler maken van je woning. Bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen of HR glas. Het voordeel van het budget is dat je niet meteen hoeft te beslissen wat je gaat doen, maar dat je in een later stadium rustig kan bekijken wat de mogelijkheden zijn. Mocht je uiteindelijk toch geen gebruik van maken het budget, dan gaat het geld kosteloos terug naar de bank. 

 

 

Voordelen RegioBank hypotheek

 

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van de duurzame RegioBank hypotheek in een gratis oriëntatiegesprek. Dit gesprek kan plaatsvinden bij jou thuis, bij ons op kantoor of op afstand via videobellen. 

 

Ik wil graag een gratis hypotheekgesprek