Hypotheek voor medici - Adema Assurantiën Zelfstandig adviseur van RegioBank
Adema Assurantiën en RegioBank Groningen (Hoogkerk) is een onafhankelijk adviseur. U kunt bij ons terecht voor verzekeringen, hypotheek, belastingaangifte, betaalrekening, spaarrekening, zilvervloot
Hypotheek; medici; artsen; UMCG; Martiniziekenhuis; Intentieverklaring; meetekenen; Attens; Groningen; Amsterdam; Haren; AIOS; ANIOS; Basisarts; tandarts; huisarts
10895
post-template-default,single,single-post,postid-10895,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Hypotheek voor medici

  |   Hypotheek, Nieuws

De standaard hypotheekregels sluiten vaak niet aan op de situatie van medici. Dit geldt bijvoorbeeld in de volgende situaties:

 

 

Wij werken met hypotheekverstrekkers die wel oog hebben voor de specifieke situatie en maatwerk leveren. Hierdoor is er vaak meer mogelijk. 

 

Toetsinkomen

Als promovendus of arts in opleiding tot specialist (AIOS) heb je doorgaans een contract voor bepaalde tijd en geen intentieverklaring. In dat geval bepaalt een reguliere bank je toetsinkomen door het gemiddelde te nemen over de afgelopen drie jaar. Hierdoor zijn de hypotheekmogelijkheden voor medici vaak beperkt, helemaal als je net bent begonnen met je specialisatie. Wij werken samen met hypotheekverstrekkers die wel oog hebben voor je specifieke situatie en je toetsinkomen bepalen aan de hand van je huidige inkomen. 

 

Je komt in aanmerking voor maatwerk als je één van de volgende beroepen uitoefent:

 

Beroepen maatwerk hypotheek medici

 

Meetekenen ouders

Eén van de hypotheekverstrekkers die een speciale hypotheek voor medici heeft is Attens. Deze verstrekker heeft nog een ander voordeel: Ouders mogen meetekenen. Dit biedt starters op de woningmarkt, die net niet genoeg kunnen lenen, de mogelijkheid om toch het huis te kopen dat zij op het oog hebben. De ouders worden door het meetekenen hoofdelijk aansprakelijk voor de lening. De hulp vanuit de ouders mag maximaal 30% bedragen. Daarnaast moet het kind aannemelijk kunnen maken dat hij of zij binnen 5 jaar de lasten zelf kan dragen.

 

Als je meer informatie wilt over de mogelijkheden voor medici kun je gebruik maken van het gratis oriëntatiegesprek. Het gesprek kan bij ons op kantoor plaatsvinden of bij jou thuis. 

Ik wil graag een gratis hypotheekgesprek