Hypotheekregels 2019 - Adema Assurantiën Zelfstandig adviseur van RegioBank
Adema Assurantiën en RegioBank Groningen (Hoogkerk) is een onafhankelijk adviseur. U kunt bij ons terecht voor verzekeringen, hypotheek, belastingaangifte, betaalrekening, spaarrekening, zilvervloot
Hypotheekregels 2019, NHG-grens, maximale koopsom, 290.000, NHG, maximale hypotheek
9665
post-template-default,single,single-post,postid-9665,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Hypotheekregels 2019

Hypotheekregels 2019

  |   Hypotheek

Als je in 2019 een huis wilt kopen, dan is het goed om te weten wat er voor jou gaat veranderen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

 

 

Meer lenen in 2019?

In 2019 kunnen de meeste huishoudens meer lenen dan in 2018. Zo kan een alleenstaande met een inkomen van € 35.000 volgend jaar € 4.110,- meer lenen. Hieronder hebben wij voor verschillende inkomens de maximale hypotheek berekend. De voorbeelden zijn op basis van een hypotheekrente van 10 jaar vast tegen 1,70%.

 

 

Maximale hypotheek tweeverdieners 2019 niet-AOW

 

 

Maximale hypotheek niet verder omlaag

De afgelopen jaren is de maximale hypotheek afgebouwd naar 100% van de waarde van de woning. In 2019 komt er een einde aan de jaarlijkse verlaging en blijft de maximale hypotheeksom staan op 100% van de marktwaarde.

 

 

NHG-grens 2019: Maximale koopsom € 290.000

Volgend jaar is het mogelijk om een hypotheek met NHG af te sluiten tot een koopsom van € 290.000,-. De NHG-grens is gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijs in Nederland. Als je maatregelen treft om je woning energiezuiniger te maken, dan mag je deze verbeteringen meefinancieren. De maximale hypotheek met NHG-garantie bedraagt dan € 307.400,-.

 

 

NHG wordt goedkoper

Als je een hypotheek met NHG afsluit dan betaal je eenmalig een bedrag, de zogenaamde borgtochtprovisie. Deze provisie bedraagt 1% van de hypotheeksom. In 2019 gaat dit percentage omlaag naar 0,9%.

 

 

Verduurzamen woning wordt makkelijker

Net als vorig jaar kun je meer lenen als je de woning gaat verduurzamen. Omdat je energierekening lager zal worden door het verduurzamen van je woning, mag je € 9.000 extra lenen voor de financiering van energiebesparende maatregelen. Met een nul-op-de-meter woning mag je zelfs € 20.000,- meer lenen. Vanaf 2019 is een offerte voor de financiering niet langer noodzakelijk. Een aantal banken accepteert ook een globale inschatting van de kosten.

 

 

Huis verduurzamen? Wij ontzorgen! 

Wij merken dat veel consumenten hun woning wel willen verduurzamen, maar niet weten waar zij moeten beginnen. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met een energie-expert. Als je gebruik maakt van ons hypotheekadvies dan wordt het verduurzamen van je woning volledig geregeld; van offerte, financiering tot uiteindelijke plaatsing.  Deze service kost niets extra.

 

 

Hypotheekrenteaftrek

De hypotheekrenteaftrek wordt berekend aan de hand van de inkomstenbelasting. De belastingschijven wijzigen in 2019 en daarmee ook het percentage van de hypotheekrente dat mag worden afgetrokken. Voor inkomens tot € 20.142 gaat de inkomstenbelasting omhoog en daarmee ook de renteaftrek. Huiseigenaren met een hoger inkomen kunnen vanaf volgend jaar minder hypotheekrente aftrekken.

Belastingschijven

 

 

Afschaffing Wet Hillen

De Wet Hillen zegt dat huiseigenaren die hun hypotheekschuld (bijna) volledig hebben afgelost geen eigenwoningforfait hoeven te betalen. Hiermee stimuleerde de wet de afgelopen jaren het aflossen van de hypotheekschuld. Volgend jaar komt deze vrijstelling te vervallen en moeten deze huiseigenaren weer eigenwoningforfait gaan betalen. De afschaffing van de wet zal gefaseerd plaatsvinden met stapjes van 3,33% per jaar.

 

Gratis oriëntatiegesprek

Wil je meer informatie over de nieuwe hypotheekregels? Wij vertellen je graag meer in een oriëntatiegesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. Voor het maken van een afspraak kun je bellen met 050-5565908 of het contactformulier invullen via de onderstaande link.

Ik wil graag een gratis hypotheekgesprek