Minister ziet af van verlaging NHG-grens - Adema Assurantiën Zelfstandig adviseur van RegioBank
Adema Assurantiën en RegioBank Groningen (Hoogkerk) is een onafhankelijk adviseur. U kunt bij ons terecht voor verzekeringen, hypotheek, belastingaangifte, betaalrekening, spaarrekening, zilvervloot
NHG, hypotheek, Nationale Hypotheek Garantie, WEW, Groningen, hypotheekadviseur, Meerstad, Reitdiep
8669
post-template-default,single,single-post,postid-8669,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Verlaging NHG grens van de baan, Nationale Hypotheek Garantie, hypotheekadvies Groningen

Minister ziet af van verlaging NHG-grens

  |   Hypotheek, Nieuws

Goed nieuws voor huizenkopers. Minister Blok ziet af van de geplande verlaging van de NHG-grens. Dankzij de gestegen huizenprijzen blijft de NHG-grens voor heel 2016 staan op € 245.000,-.

 

Herstel huizenmarkt

Voor 1 juli stond een verlaging van de grens gepland naar € 225.000,-. Dankzij het herstel van de huizenmarkt laat de minister de grens nu ongemoeid. Veel huizenprijzen zijn de afgelopen tijd fors gestegen waardoor minder huizenkopers in aanmerking zouden komen voor de NHG-garantie.

 

Goed nieuws 

Dat de kostengrens niet daalt, is goed nieuws voor huizenkopers. Zij kunnen voor de aankoop van een woning met een prijs tot € 231.132,- blijven profiteren van de voordelen van een lening met NHG.

 

 

Arjen Gielen, algemeen directeur van het WEW licht toe:

 

“Een eigen huis moet bereikbaar blijven voor zo veel mogelijk mensen. NHG is er voor mensen die geen hoog inkomen hebben, maar wel op een verantwoorde manier een woning willen kopen. Met NHG durft ook de bank de financiering aan en krijgen deze mensen de mogelijkheid om een woning aan te kopen. Daarnaast, ook niet onbelangrijk, worden de rentetarieven voor deze huizenkopers voordeliger, en hun maandlasten lager.”

 

 

Rentekorting

Dankzij de NHG zijn hypotheekverstrekkers ervan verzekerd dat zij hun geld terugkrijgen en geven daarom een korting op de hypotheekrente. Deze rentekorting kan oplopen tot 0,6%. Tros Radar onderzocht de redenen waarom mensen kiezen voor een hypotheek met NHG. Uit dit onderzoek blijkt dat het grootste gedeelte van de woningkopers kiest voor NHG vanwege de korting op de hypotheekrente. Opmerkelijk is dat de daadwerkelijk functie van de NHG, de garantie, op de laatste plaats staat.

 

Redenen voor hypotheek met NHG

 

NHG-grens vanaf 2017

Vanaf 2017 gaat men de NHG-grens jaarlijks koppelen aan de gemiddelde huizenprijs. Dit was voor 2009 ook het geval. In 2009 werd als crisismaatregel de grens tijdelijk verhoogd tot € 350.000,- om de woningmarkt een impuls te geven. Daarna is de grens sinds 2012 stapsgewijs weer afgebouwd. De verlaging naar € 225.000,- per 1 juli 2016 was de laatste geplande stap.

 

Gratis oriëntatiegesprek

Wilt u een afspraak maken? Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. In dit oriëntatiegesprek brengen wij uw huidige situatie in kaart en bespreken tevens uw mogelijkheden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 050-5565908.

Ja, ik wil graag een afspraak maken