Rekenvoorbeeld investeren in een woning voor verhuur - Adema Assurantiën Zelfstandig adviseur van RegioBank
Adema Assurantiën en RegioBank Groningen (Hoogkerk) is een onafhankelijk adviseur. U kunt bij ons terecht voor verzekeringen, hypotheek, belastingaangifte, betaalrekening, spaarrekening, zilvervloot
Hypotheek, Groningen, hypotheekadviseur, verhuur, rendement, verhuurhypotheek, investeringshypotheek
10731
post-template-default,single,single-post,postid-10731,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Investeringshypotheek rekenvoorbeeld woning verhuur

Rekenvoorbeeld investeren in een woning voor verhuur

  |   Hypotheek, Nieuws

Mede door de lage rente heeft beleggen in vastgoed een vlucht genomen en is het al enkele jaren een populair alternatief voor sparen. Wij werken met meerdere hypotheekverstrekkers samen die het mogelijk maken een woning bestemd voor verhuur te financieren. Hieronder vindt u een rekenvoorbeeld van een mogelijke constructie.

 

Bij een beleggingspand is financiering mogelijk tot 80% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat. Het restant van de koopsom, plus de aankoopkosten, wordt betaald uit eigen middelen. Onderstaand rekenvoorbeeld gaat uit van een financiering van 70% van de marktwaarde.

 

 

Rendement beleggen in vastgoed

Bij een investeringshypotheek betaal je een opslag op de hypotheekrente. Daarnaast heb je bij een woning voor verhuur geen recht op hypotheekrenteaftrek. De maandlast is dus hoger dan bij een reguliere hypotheek. Daar staat tegenover dat je bij beleggen in vastgoed twee potentiële bronnen van rendement hebt:

 

  • Direct rendement: Verhuuropbrengsten

 

  • Indirect rendement: Waardestijging van de woning

 

Het rekenvoorbeeld illustreert alleen het directe rendement. Net als bij andere beleggingen bieden rendementen uit het verleden geen garantie voor de toekomst.  

 

Wil je meer informatie over een hypotheek voor woningverhuur? Wij vertellen je graag meer in een oriëntatiegesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. Voor het maken van een afspraak kun je bellen met 050-5565908 of het contactformulier invullen via onderstaande link.

Ik wil graag een gratis hypotheekgesprek

 

 

Aan het bovenstaande rekenvoorbeeld kunnen géén rechten worden ontleend. Dit voorbeeld is slechts ter indicatie.