Duurder huis dankzij Duokoop - Adema Assurantiën Zelfstandig adviseur van RegioBank
Adema Assurantiën en RegioBank Groningen (Hoogkerk) is een onafhankelijk adviseur. U kunt bij ons terecht voor verzekeringen, hypotheek, belastingaangifte, betaalrekening, spaarrekening, zilvervloot
Duokoop, Groningen, Hypotheekadvies, Hypotheekadviseur, Hogere hypotheek
11321
post-template-default,single,single-post,postid-11321,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Duurder huis dankzij Duokoop

  |   Hypotheek

Met Duokoop koop je een huis en pacht je de grond. Hierdoor kun je een duurder huis kopen en zijn je maandlasten lager. Duokoop is beschikbaar voor elke woning in Nederland, zowel bestaande bouw als nieuwbouw.

 

Als je niet genoeg kunt lenen voor je droomhuis dan is Duokoop misschien de oplossing. Je koopt zelf het huis door middel van een hypotheek en een pensioenfonds koopt de grond. Voor het gebruik van de grond betaal je pacht aan het pensioenfonds. Door deze constructie heb je lagere maandlasten waardoor je een duurdere woning kunt kopen. Duokoop kan voor starters op de woningmarkt een woning bereikbaar maken in plaats van dat zij verplicht moeten blijven huren. 

 

Later alsnog grond kopen

Je mag de grond op ieder gewenst moment kopen. Hierdoor is Duokoop een uitkomst voor starters die nog aan het begin van hun carrière staan. Als hun inkomen na een aantal jaren is gegroeid dan kunnen zij tegen die tijd de grond alsnog kopen. 

 

Je woning weer verkopen

Duokoop vormt geen belemmering voor het verkopen van je huis.  Je kunt je woning te koop aanbieden met en zonder Duokoop. De keuze is aan de koper. Bij verkoop is de eventuele winst op de woning voor jou. De winst op de grond is voor het pensioenfonds.

 

 

Zowel bestaande bouw als nieuwbouw

Alle type woningen in Nederland komen in aanmerking voor Duokoop. Dus ook appartementen en nieuwbouw. Omdat Duokoop alleen mogelijk is in met combinatie Nationale Hypotheek Garantie geldt er een maximale koopsom van de woning plus de grond van € 620.000,-. Dit is twee keer de NHG-grens (2020).  

 

Duokoop item bij RTL Nieuws

 

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Duokoop in een gratis oriëntatiegesprek. 

 

Ik wil graag een gratis hypotheekgesprek