Hypotheek nu ook mogelijk voor startende ondernemers! - Adema Assurantiën Zelfstandig adviseur van RegioBank
Adema Assurantiën en RegioBank Groningen (Hoogkerk) is een onafhankelijk adviseur. U kunt bij ons terecht voor verzekeringen, hypotheek, belastingaangifte, betaalrekening, spaarrekening, zilvervloot
Hypotheek, startende ondernemer, ZZP, ZPP'er, Groningen, Reitdiep, Harener Holt, NHG, hypotheekadvies
9112
post-template-default,single,single-post,postid-9112,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Hypotheek voor ZZP en ondernemers, hypotheek Groningen

Hypotheek nu ook mogelijk voor startende ondernemers!

  |   Hypotheek, Nieuws

Tot voor kort was het voor startende ondernemers onmogelijk om een hypotheek te krijgen omdat hypotheekverstrekkers alleen zelfstandigen accepteerden die minimaal 3 jaar bezig waren. Nu de arbeidsmarkt aan het veranderen is en steeds meer Nederlanders kiezen voor het ondernemerschap beweegt de hypotheekmarkt mee. Woonfonds en NIBC zijn de eerste hypotheekverstrekkers die inspelen op de nieuwe werkelijkheid en accepteren nu ook startende ondernemers. Er zijn al mogelijkheden voor zelfstandigen die nog maar 1 jaar bezig zijn!

 

Veranderende arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is aan het veranderen. Steeds meer Nederlanders ruilen hun vaste baan in voor het ondernemerschap. Inmiddels zijn er meer dan 1 miljoen ZZP’ers. Bij de meeste hypotheekverstrekkers kunnen deze ondernemers pas aankloppen als zij 3 positieve jaarrekeningen hebben. Bij Woonfonds en NIBC zijn de veranderingen op de arbeidsmarkt niet onopgemerkt gebleven. Om het groeiende aantal startende ondernemers ook de mogelijkheid te bieden om een hypotheek af te sluiten hebben deze 2 hypotheekverstrekkers hun acceptatiebeleid verruimd. Naast ondernemers die al 3 jaar bezig zijn, kunnen nu ook zelfstandigen die korter actief zijn bij deze hypotheekverstrekkers terecht. Zelfs na 1 jaar ondernemerschap is er al een hypotheek mogelijk.

 

Toetsinkomen

Het toetsinkomen is het inkomen waarmee de hoogte van de maximale hypotheek berekend wordt. Een ondernemer die meer dan 3 jaar zelfstandig is, mag 100% van zijn gemiddelde winst over de afgelopen jaren hanteren als toetsinkomen. Bij een ondernemer die korter actief is, wordt een percentage van de gemiddelde winst genomen als toetsinkomen.

Hypotheek startende ondernemers en ZZP

Gratis oriëntatiegesprek

Als u meer informatie wilt over de hypotheekmogelijkheden voor ondernemers maak dan gebruik van het gratis oriëntatiegesprek.

Ik wil graag een gratis hypotheekgesprek